Philips verkoopt Schiphol licht in bruikleen

schiphol

16-04-2015 18:51 | Door: Thijs ten Brinck

Philips en technisch dienstverlener Cofely leveren de luchthaven Schiphol circulair licht. De armaturen gaan 75 procent langer mee en besparen de helft van de elektriciteitskosten.

De nieuwe terminal van Schiphol krijgt energiezuinige LED-lampen. In de circulaire samenwerking zijn Cofely en Philips samen verantwoordelijk voor de prestaties van de lampen. Gedurende het gebruik bespaart Schiphol 50 procent elektriciteit. Na afloop van het contract kan Philips de lampen terugnemen en bij een andere klant plaatsen of recyclen.

“Wij geloven in een circulaire economie en willen ook een actieve rol spelen bij het realiseren daarvan”, zegt Jos Nijhuis, president van Schiphol Group. “Met Philips en Cofely hebben we de gebaande paden verlaten en een innovatieve, out-of-the-box oplossing ontwikkeld. We zetten zo de standaard die past bij het ambitieniveau van de luchthaven."

De armaturen van de LED-lampen gaan driekwart langer mee dan gemiddeld en zijn in modules te repareren of renoveren. Dit drukt de onhoudskosten en maakt maximaal gebruik en hergebruik van de grondstoffen en componenten mogelijk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Philips | Foto: Istock, via Philips

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra