Mooie zonnepanelen niet duurder dan lelijke

22-04-2015 11:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse bedrijf Solarcentury lanceert een nieuwe lijn dakgeïntegreerde zonnepanelen. De BIPV-zonnepanelen zijn verkrijgbaar voor een prijs vergelijkbaar aan die van standaard PV-modules.

De Sunstation zonnepanelen van Solarcentury vervangen de dakpannen op een schuin dak. Daarmee steken ze niet meer boven de pannen uit en vallen ze veel minder op dan andere zonnepanelen. De zonnepanelen voldoen aan alle eisen die gelden voor dakbedekking.

“De BIPV-markt maakt een enorme technologische vooruitgang door. In deze nog steeds groeiende markt legt Sunstation de lat zeer hoog voor wat installateurs en hun klanten mogen verwachten van een particuliere zonnecentrale”, zegt Frans van den Heuvel, CEO van Solarcentury. “Wij bewijzen dat zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren, én mooi om te zien én betaalbaar kunnen zijn.”

De indak-zonnepanelen bestaan uit minder losse onderdelen dan standaard opbouw-zonnepanelen en worden geautomatiseerd geproduceerd. Daarmee is de prijs van de onopvallende zonnepanelen nu gelijk aan die van conventionele PV-panelen, die veel particulieren niet mooi vinden.

“De mensen willen duurzame energie, maar niet ten koste van de uitstraling van hun huis”, zegt Dennis de Jong, directeur van Solarcentury Benelux. “Wij zien de markt voor indak-PV steeds verder groeien, zeker nu huiseigenaren steeds hogere eisen gaan stellen aan de esthetiek van de systemen.”

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: PV-Magazine, Solarcentury | Foto: Solarcentury.com

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra