Baksteenfineer camoufleert isolerende voorzetgevel

bakstenen muur

24-04-2015 07:49 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijf Easylationwall uit Geldrop levert geprefabriceerde schuimpanelen die, voorzien van dunne strips uit verzaagde bakstenen, net lijken op traditioneel metselwerk.

Het Easylationwall-systeem bestaat uit platen piepschuim met horizontale groeven. De platen zijn met lijm te monteren aan een bestaande gevel. Bovenop deze isolerende platen komen vervolgens de baksteenstrips, ook met lijm gefixeerd.  

Het isolerende gevelsysteem is snel te plaatsen en lijkt, eenmaal afgewerkt met een voegmiddel, op een traditionele bakstenenmuur. Door de lichtgewicht constructie zijn de panelen toe te passen op plaatsen waar een normale bakstenen muur niet mogelijk is. Jan Bosmans van Easylationwall zegt op de website van Cobouw dat de lichte gevelelementen het zelfs mogelijk maken een extra verdieping toe te voegen aan een bestaand gebouw.

De schuimpanelen, die Easylationwall betrekt bij chemieconcern Dow Chemical, zijn beschikbaar in diktes tot 20 centimeter. Ook dunnere varianten bieden al een hoog isolatieniveau. Dow ondersteunt het bedrijf uit Geldrop in zijn Europabrede marktintroductie.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Cobouw, Easylationwall ​| Foto: , via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra