Steden investeren $ 64 mrd in slimme straatverlichting

Madrid vliegveld LED-verlichting

29-04-2015 09:33 | Door: Willemien Groot

Stadsbesturen wereldwijd investeren tegen 2025 zo’n $ 64 mrd in LED-verlichting en slimme straatverlichting. De aanlegkosten dalen snel en de besparingen hebben zich bewezen.

Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Northeast Group, gespecialiseerd in smart cities en smart grids. Op dit moment lopen 2.000 projecten in 90 landen voor de aanleg van zuininigere en slimme straatverlichting. Het bureau verwacht dat steden tegen 2025 zo’n $ 64 mrd investeren in de technologie.

Stadsbesturen durven het, anders dan een paar jaar geleden, ook aan om grote projecten op poten te zetten. Los Angeles vervangt 140.000 straatlantaarns door LED-lampen. Philips heeft de opdracht gekregen voor de bouw van de slimme aansturing. Madrid pakt het nog groter aan en werkt aan de aanleg van 225.000 LED-lantaarns

Tegen 2025 bespaart LED-technologie 97.000 gigawattuur per jaar, schrijft directeur Ben Gardner van Northeast in een verklaring. Dat komt overeen met een wereldwijde besparing op de elektriciteitsrekening van $ 12,9 mrd dollar.

Northeast verwacht verder dat de technologie van sensoren, aansturing en analyse een grote bijdrage gaat leveren aan andere toepassingen, zoals slimme parkeermeters en bewaking van luchtkwaliteit.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Northeast | Foto: Brad Hammonds, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra