Het duurzame duinhuis van Jort Kelder

01-05-2015 16:00 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amsterdamse architectenbureau Marc Koehler ontwierp voor twee families een modern en energiezuinig huis in de duinen van Terschelling.

Het gebouw is opgetrokken uit voornamelijk hout en glas en ligt deels verzonken in de duinen. De houtelementen zijn op de wal voorgefabriceerd en op de bouwlocatie snel geïnstalleerd. “De snelle constructie was nodig om de bouw af te ronden voor dat het broedseizoen van de vogels in de duinen weer begon”, zegt de architect.

Het huis wordt verwarmd met een houtkachel en is dankzij het veelvuldig gebruik van hout en moderne installatietechniek zeer energiezuinig. Marc Koehler Architects ontwierp het gebouw, dat is gerealiseerd door de Friese aannemer Wiersma

Quote weet te melden dat het vakantiehuis op het Waddeneiland Terschelling is gebouwd voor de oud-hoofdredacteur Jort Kelder. Kelder is wellicht geïnspireerd door het ecotoerisme van Richard Branson en Leonardo DiCaprio, die beiden ook zeer luxe en duurzame optrekjes bouwen op eilanden. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dezeen, Quote

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra