Groningen haalt naast gas ook warmte uit de bodem

Groningen

07-05-2015 14:23 | Door: Jerom van Gemert

Het geothermieproject in Groningen is een stapje dichterbij realisatie. Het college van burgermeesters en wethouders heeft de raad voorgesteld om €1,2 mln beschikbaar te stellen.

De plannen liggen al enige tijd op tafel. De gemeente Groningen wil 11.000 woningen verwarmen met aardwarmte met een bron op de Zernike Campus. Naar verwachting zal dit jaarlijks 120.000 ton aan CO2-uitstoot besparen.

De gemeente Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Dit plan moet daarbij helpen. Eind mei moet duidelijk zijn of de plannen haalbaar zijn, en of de raad het voorgestelde bedrag goedkeurt. Volgens de planning zal het project in april 2016 van start gaan.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bronnen: Zernike Campus Groningen, Groninger Internet Courant, D66 Groningen | Foto: Steven Vance via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra