Marriott-hotels drukken CO2-uitstoot met vraagsturing

Marriot

08-05-2015 13:02 | Door: Alwin Hendriks

De hotelketen Marriott sluit dit jaar al zijn hotels in Groot-Brittannië aan op het netwerk van Kiwi Power. Het systeem bespaart de keten geld en CO2-uitstoot.

Marriott stelt zijn airconditioners en andere flexibele energieverbruikers beschikbaar voor het demand response-netwerk van Kiwi Power. Wanneer de stroomvraag op het Britse net stijgt, reageren de bij Kiwi Power aangesloten partijen automatisch door de eigen stroomvraag te reduceren.

Zo hoeven Britse energieleveranciers geen oude energiecentrales meer stand-by te houden of op te starten om korte pieken in het stroomverbruik op te vangen. Vraagsturing is goedkoper voor de netbeheerder en reduceert de CO2-uitstoot van fossielgestookte piekcentrales.

Money for nothing

Kiwi Power biedt aangesloten klanten een vergoeding voor de geboden flexibiliteit. Voor deze klanten, ook de gasten van de Marriott Hotels, zijn de tijdelijke reducties in het stroomverbruik niet of nauwelijks merkbaar.

Kiwi Power heeft inmiddels 750 partijen aangesloten op zijn virtuele negatieve energiecentrale. Drukkerijen, vliegvelden, drinkwaterzuiveringen en ziekenhuizen bieden flexibiliteit aan in ruil voor een vergoeding.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Guardian, Kiwi | Foto: Casey Hugelfink, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Alwin Hendriks

Student bio farmaceutische wetenschappen met interesse voor duurzaamheid. Bedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om verduurzaming, maar kunnen hier zeker hulp bij gebruiken. Samen voor een schone toekomst.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra