Skanska levert meest duurzame fabriek Groot-Brittannië af

Bentley Works

11-05-2015 08:11 | Door: Willemien Groot

Na een grondige renovatie is de Bentley Works-fabriek in het Britse Doncaster de meest duurzame faciliteit van bouwbedrijf Skanska in Groot-Brittannië.

De Bentley Works-locatie van het Zweedse bouwbedrijf is meer dan honderd jaar geleden in gebruik genomen. Het Zweedse bouwbedrijf Skanska gebruikt de locatie onder meer onderhoud en reparatie van zware machines. Hoewel de facilteit steeds is gemoderniseerd, besloot de Zweedse ondernemoing vorig jaar tot een grondige renovatie volgens de meest duurzame eisen. Volgens Skanska is die opzet geslaagd met de oplevering van de meest duurzame faciliteit van het concern in Groot-Brittannië.

Het bouwbedrijf maakte bij de verbouwing gebruik van van eigen expertise op het gebied van funderingen, isolatie en mechanisatie en elektrische voorzieningen. Het resultaat is een fabriek die voor de operationele werkzaamheden bijna energieneutraal is. De faciliteit is voorzien van zonnepanelen en een biomassa-installatie. Ook de afgewerkte olie uit machines wordt gebruikt voor de verwarming van de fabriek. 

Minder energie

Tijdens de renovatie zijn geen giftige stoffen gebruikt en er is geen sloopafval op de vuilstort beland. Het complex is voorzien van waterbesparende kranen en toiletten, en er is een opvanginstallatie voor regenwater neergezet. Waar mogelijk is het complex voorzien van natuurlijk daglicht, de elektrische verlichting bestaat uit LED-lampen.

Parallel aan de renovatie ook een nieuw kantoor neergezet, dat 67 procent minder energie verbruikt dan volgens de Britse bouwvoorschriften is vereist. Het kantoor biedt ruimte aan 240 personeelsleden. Daarmee is het gebouwd op toekomstige uitbreiding van de activiteiten. In Bentley Works werken nu nog 170 mensen.

Nieuwe standaard

Volgens Skanska is bij werkzaamheden aan Bentley Works de standaard gezet voor toekomstige renovaties van bestaande complexen. De faciliteit is het meest duurzame gebouw van de onderneming in Groot-Brittannië. Voor het nieuwe kantoor ontving Skanska een BREEAM Excellent-beoordeling en voor de werkplaats een BREEAM Oustanding-certificering voor duurzame bouw. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Skanska | Foto: DDP Planning

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra