Verhuizen reduceert CO2-impact Royal HaskoningDHV

Kantoor

12-05-2015 07:48 | Door: Thijs ten Brinck

In 2014 reduceerde ingenieursbureau Royal HaskoningDHV zijn CO2-uitstoot met 18 procent. Vooral verhuizingen naar duurzamere panden droegen bij aan de reductie.

Royal HaskoningDHV stelde zich in 2012 ten doel de CO2-impact per werknemer in 2017 met een vijfde te verlagen. Het bedrijf ligt daarmee op schema. Vooral op het gebied van de kantoren maakte het bedrijf in 2014 grote stappen. Ook het hergebruik van meubels, verbeterde afvalscheiding en verminderd papierverbruik droegen bij aan de CO2-reductie.

Kantoren compenseren vliegtuigen

De aan gebouwen gerelateerde uitstoot nam door verhuizingen met 67 procent per werknemer af. Danny Waterloo, verantwoordelijk voor veiligheid en milieu binnen Royal HaskoningDHV: “Door de samenvoeging van een aantal kantoren in Oost Nederland zal het energieverbruik in 2015 verder dalen.” 

Ondanks het stimuleren van bedrijfsfietsen, en een CO2-reductie in het wagenpark van 13 procent, nam de aan mobiliteit gerelateerde CO2-impact wel met bijna een derde toe. Waterloo: “De uitstoot van vliegkilometers vormt nu 47 procent van onze totale CO2-footprint.” Het ingenieursbureau spoort haar werknemers aan waar mogelijk gebruik te maken van videoconferencing.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: Appie Verschoor, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra