PSV eerste met zuinige LED-veldverlichting

PSV Philips Stadion

12-05-2015 12:08 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Heijmans voorziet het Philips Stadion van Philips LED-lampen. De energiezuinige verlichting brengt zowel de operationele als de onderhoudskosten van het stadion omlaag.

De reclameborden binnen en buiten het Philips Stadion zijn al enkele jaren verlicht met LEDs maar het voetbalveld zelf was tot nu toe nog een brug te ver. Sponsor Philips en bouwbedrijf Heijmans hebben een LED-lichtconcept ontwikkeld dat wel voldoet aan de wensen van internationale sportbonden en mediabedrijven.

“We zijn er trots op dat wij het Philips Stadion als eerste stadion in Nederland verlichten met LED veldverlichting”, zegt Frank van der Vloed, General Manager Lighting bij Philips. “De lichtkwaliteit zal verhoogd worden en voldoet aan de strengste eisen van de Europese tv zenders. “

Heijmans en Philips voorzien het PSV Stadion van bijna 300 nieuwe armaturen. “We brengen bij diverse sportvelden in Nederland LED-sportveldverlichting aan, maar nog nooit in deze hoeveelheid en met zo’n innovatieve ontwerpinstallatie“, zegt Eric de Bie, projectleider van Heijmans. “Het Philips Stadion is voor ons bekend terrein, maar deze werkzaamheden zijn ook voor ons uniek.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Heijmans, PSV | Foto: zoetnet, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra