Deal van $ 90 mln voor competitief energiebesparen

Thermostaat

18-05-2015 07:09 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf Opower heeft zijn grootste contract ooit gesloten. Het levert zijn energiebesparingsdiensten aan een grote energieleverancier in Californië.

Opower en het Amerikaanse energiebedrijf Pacific Gas and Electric sluiten voor $ 90 mln een contract voor het gebruik van de energiebesparende software van Opower.

“Deze deal onderschrijft onze overtuiging dat energieleveranciers softwarediensten en bewustwordingsprogramma’s bij één strategische partner willen onderbrengen”, zegt Dan Yates, CEO van Opower op de website Utility Dive. “Ons platform vervangt verschillende applicaties die individuele energiebedrijven zelf ontwikkelden en moesten onderhouden.”

Groepsdruk

De software van Opower stuurt aan op gedragsverandering. Niet door financiële prikkels te geven, maar door het energieverbruik van huishoudens met dat van de buren te vergelijken.

Energieverslindende gewoontes blijken effectief te bestrijden via groepsdruk. Opower stelt op de website dat het programma sinds de lancering in 2008 al ruim 7.700 gigawattuur aan energieverbruik heeft bespaard. De financiële besparing, waar Opower dus niet de nadruk op legt, nadert de $ 1 mrd.

Opower brengt zijn product wereldwijd via verschillende energieleveranciers aan de man. Inmiddels is het bedrijf actief in 9 lanen en bedient het ruim 50 miljoen huishoudens.

Bekijk een TED-talk van Opower oprichter Alex Laskey over de besparende software:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: UtilityDive, Opower, GreentechMedia | Foto: jill, jellidonut... whatever, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra