€ 75.000 voor klimaatneutraal Den Bosch

Den Bosch energieneutraal

17-05-2015 10:13 | Door: Laura Fransen

Netbeheerder Enexis en de gemeente ’s-Hertogenbosch werken samen toe naar een klimaatneutrale gemeente. De partijen zetten een Duurzame Renovatiewinkel op voor het verduurzamen van woningen.

In 2050 moet de gemeente ’s-Hertogenbosch volledig klimaatneutraal zijn. Volgens de gemeente is er in de huidige woningen veel energie te besparen. Om eigenaren te stimuleren energiezuinige maatregelen te nemen, is het plan een Duurzame Renovatiewinkel op te zetten. In samenwerking met netbeheerder Enexis stelt de gemeente € 75.000 co-financiering beschikbaar.

De gemeente ’s-Hertogenbosch ziet grote mogelijkheden. “Het is een relatief nieuw concept, maar de potentiele markt is groot: in ’s-Hertogenbosch zijn maar liefst 30.000 huiseigenaren”, zegt beleidsmedewerker energie en klimaat Pauline Slaa in een persbericht.

Renovatiepakketten

De financiering gaat naar de ondernemer met het beste plan voor de Renovatiewinkel. De winkel moet huiseigenaren advies en informatie bieden over het verduurzamen van hun woning. Daarnaast moet er plaats zijn voor de verkoop van producten, zoals zonnepanelen en ‘nul-op-de-meter’ renovatiepakketten. De invulling van het winkelconcept is verder flexibel. Een rijdend concept of een pop-up winkel behoren tot de mogelijkheden.

De Duurzame Renovatiewinkel is onderdeel van Stroomversnelling Brabant. Het initiatief streeft ernaar dat de Brabantse woningvoorraad in 2050 energieneutraal is. De komende 35 jaar moeten 800.000 woningen nul-op-de-meter worden gemaakt. Een ander Nederlands samenwerkingsverband richt zich op het uitbreiden van de kennis op het gebied van energieneutrale woningen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch, Enexis | Foto: Tnarik Innael, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra