Groen A-label voor 46 jaar oude flat

galerijflat

18-05-2015 16:51 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Bam heeft bij een best-value aanbesteding de opdracht verworven om een oude galerijflat in Tilburg om te bouwen tot een energiezuinig en comfortabel wooncomplex.

Galerijflat De Zuidkaap is oorspronkelijk in 1969 opgeleverd, vlakbij het Willem II stadion in Tilburg. Bouwbedrijf Bam gaat het gebouw uiterlijk opfrissen en energiezuiniger maken.

zuidkaap

De Zuidkaap wordt voorzien van zonnepanelen, hoogwaardig dubbelglas en verbeterde isolatie in muren, dak en vloer. Ook de gebouwinstallaties krijgen een opwaardering. De woningen krijgen daarmee het energielabel A.

Het complex is in eigendom van woningcorporatie TBV Wonen en huisvest voornamelijk senioren. De bewoners kunnen tijdens de renovatie in de eigen woning blijven wonen. Teeken Beckers Architecten tekende voor het nieuwe uiterlijk van de flat, die onder andere een moderne gevelbekleding en nieuwe trappenhuizen krijgt. In november 2015 moet de renovatie voltooid zijn.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Brabants Dagblad, Bam | Foto's: Bam, Marcel Oosterwijk, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra