Schiphol recyclet vliegtuighangar WO2 tot busstation

Schiphol

19-05-2015 16:51 | Door: Jerom van Gemert

Schiphol heeft een nieuw energieneutraal busstation geopend. Het dak van knooppunt Schiphol-Noord is afkomstig van een oude vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog.

Het busstation is voorzien van LED-verlichting en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. Hierdoor is het busstation energieneutraal. Ook heeft het complex een bijzondere lichtinstallatie, waardoor het dak van kleur kan veranderen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Claessens Erdmann.

Het project kostte in totaal € 31 mln en is onderdeel van het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer (AROV). De oude hangar is in de jaren '40 gebouwd in Groot-Brittannië, en in 1958 overgekocht door de gemeente Rotterdam. Nu heeft de oude hangar een nieuwe bestemming gekregen op het terrein van Amsterdam Airport Schiphol.

Het busstation biedt onderdak aan acht verschillende buslijnen die de Schipholregio bedienen. 

In het onderstaande filmpje is de opening van het busstation te zien.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bronnen: Rijksoverheid, Schiphol Group, Architectenbureau Claessens Erdmann | Foto: Enric Martinez via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra