Heijmans bewijst mobiliteit hippe eenpersoonswoning

21-05-2015 14:44 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Heijmans en architectenbureau MoodWorks hebben een verplaatsbaar all-electric woonconcept ontwikkeld. Voor de vastgoedbeurs Provada verhuist een van deze woningen naar de Rai.

Het concept Heijmans One is ontwikkeld als verplaatsbare eenpersoonswoning, voor gebruik op tijdelijk ongebruikte grond. In december 2014 zijn de eerste woningen van dit type geplaatst op Zeebrugereiland in Amsterdam. Eén daarvan verhuist voor twee dagen naar Amsterdam Zuid, voor een demonstratie bij de vastgoedbeurs Provada.

De Heijmans One is bedoeld voor starters op de woningmarkt. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning maar vaak te weinig om in de vrije sector in de grote steden iets moois te huren. Op tijdelijk braakliggende grond is de ruimte betaalbaarder. De tweelaags-eenpersoonswoning is een volwaardig huis, met een keuken, badkamer en aparte slaapkamer op een vide.

Het gebouw is op een vrachtwagen te verplaatsen en grotendeels opgetrokken op hout. Een gasaansluiting heeft de Heijmans One niet nodig, koken en verwarmen gaat elektrisch. Zonnepanelen op het dak produceren een deel van de elektriciteit maar een aansluiting op het elektriciteitsnet is wel vereist.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Heijmans

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra