India investeert miljarden in smart cities

New Delhi smart cities

26-05-2015 09:27 | Door: Willemien Groot

India heeft de blauwdrukken klaarliggen voor de ontwikkeling van honderd smart cities. Nieuwe initiatieven moeten de Indiase steden leefbaarder maken.

De nadruk in de plannen ligt op de verbetering van de infrastructuur. India investeert onder meer in de drinkwatervoorziening, afvalverwerking, transport, energiebesparende maatregelen en meer groen in de steden. De investeringen moeten leiden tot een duurzame, energieneutrale stad met een hoogstaande ICT-infrastructuur.

Eind april gaf de Indiase regering het groene licht voor de plannen van het Indiase ministerie voor Stedelijke Ontwikkeling. Volgens minister Venkaiah Naidu is het nog een kwestie van tijd voor het megaproject kan beginnen. Van de honderd grote steden die als onderdeel van het plan een grondige renovatie ondergaan, heeft ruim de helft meer dan een miljoen inwoners. De steden moeten uitgroeien tot leefbare centra voor economische groei. 

Buitenlandse belangstelling

Steden die in aanmerking willen komen voor de investeringen, moeten meedoen aan een landelijke competitie. De overheid wil zeker weten dat de gemeentebesturen het smart city-project aankunnen. India heeft geleerd van China, waar soortgelijke projecten mislukten door mismanagement.

Vorige week bereikte de Indiase premier Modi een overeenkomst met Zuid-Korea over een investering van $ 10 mrd voor de verbetering van de infrastructuur. Zuid-Korea investeert onder meer in spoorlijnen, energiecentrales en smart cities.

Ook China, Canada, Japan, Frankrijk, Duitsland en Spanje hebben interesse getoond. Spanje wil de Indiase regering onder meer helpen bij de infrastructuur van New Delhi. De eerste twintig steden moeten in 2022 een volledige make-over hebben ondergaan.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: NDTV, Daily Mail, Times of India, RemiNetwork | Foto: Jean-Pierre Dalbéra, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra