Amerikaanse bouwbedrijven gaan voor duurzaam

Santa Monica LEED Parking

27-05-2015 07:48 | Door: Willemien Groot

Amerikaanse bouwbedrijven stappen de komende jaren over naar gecertificeerde duurzame bouw. Het percentage gespecialiseerde bouwbedrijven verdubbelt, van 19 procent in 2014 naar 38 procent in 2018.

Dat verwacht de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Lance Surety Bonds. Door de groeimarkt verwacht het bureau dat Amerikaanse bouwondernemingen de komende jaren massaal in die nieuwe markt stappen. In 2014 was 19 procent van de ondernemingen geïnteresseerd in LEED-gecertificeerde bouw. In 2018 is dat percentage toegenomen tot 38 procent.

Het concern stelde een infographic samen over de veranderingen die duurzame bouw in de Verenigde Staten de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. De infographic is onder meer gebaseerd op data van de Amerikaanse milieudienst EPA, jaarverslagen uit de bouwwereld en de Amerikaanse Green Building Council (USGBC).

Miljardenmarkt

In 2005 beschikte slechts 2 procent van de commerciële panden in de VS over een LEED-certificering. In 2015 is 40 tot 48 procent van de bedrijfspanden in aanbouw voorzien van certificering, of heeft een aanvraag ingediend. Daarmee vertegenwoordigt duurzame bouw in de VS een markt van $ 120 tot 145 mrd.

De groei komt vooral voor rekening van kantooroppervlak met een LEED Gold-certificaat. Kantoorpanden met die certificering verbruiken 25 procent minder energie, tot 15 procent minder water en de CO2-uitstoot is 34 procent lager. Ook het percentage gecertificeerde woningbouw neemt toe. In 2016 is dit aandeel naar verwachting 33 procent, of $ 101 mrd.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Lance Surety Bonds | Foto: John McStravick, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra