Duurzame wooncapsule zelf-voorzienend met windmolen

Ecocapsule

27-05-2015 09:56 | Door: Jerom van Gemert

Het ontwerp van de Ecocapsule ziet er futuristisch uit, maar de kleine duurzame wooncapsule komt in 2016 op de markt. De wooncapsule gebruikt wind- en zonne-energie, en vangt regenwater op.

Ecocapsule

De Ecocapsule is ontworpen door het Slowaakse architectenbureau Nice Architects. Het is een energie-efficiënt huis dat zichzelf voorziet van energie en water. Op dak zitten zonnecellen met een vermogen van in totaal 600 watt. Ook is er een uitklapbare windturbine met een vermogen van 750 watt. Beiden zijn aangesloten op een batterij van 9,7 kilowattuur.

Door de bijzondere vorm kan het huis regenwater goed opvangen. Een filtersysteem maakt het opgevangen water drinkbaar. 

De wooncapsule beschikt over een inklapbed, een keuken, WC en douche. Volgens de ontwerpers is de leefruimte met een vloeroppervlak van 8 vierkante meter groot genoeg voor 2 personen. 

De prijs is nog niet bekend. Wel werkt het bureau ook al aan een mobiele campervariant.

Ecocapsule

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bronnen: Ecocapsule, Nice Architects, Gizmag, Phys | Foto's: Nice Architects

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra