Een groen dak is goed voor de concentratie

Green Roof, Vancouver BC

27-05-2015 10:09 | Door: Willemien Groot

Groene daken zijn niet alleen duurzamer, maar verhogen de ook concentratie. En daarmee de productiviteit in een onderneming. Zelfs kijken naar het groen heeft al een positieve impact.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Australische University of Melbourne. De onderzoekers lieten 150 studenten een saaie opdracht uitvoeren. Tussendoor kregen ze een korte pauze. De ene helft keek naar groene daken, de andere helft naar daken van beton. De groep studenten met uitzicht op groen bleek daarna minder fouten te maken en zich beter te kunnen concentreren.

Volgens de Australiërs toont het onderzoek aan dat groene daken niet alleen goed zijn voor met milieu en klimaatbeheersing in kantoorpanden, maar ook de productiviteit verhogen. De studie is gepubliceerd in het Journal of Environmental Psychology. Het team gaat het onderzoek verleggen naar het effect van groen op de werkvloer op werknemers.

Al langer is bekend dat buitenlucht goed is voor het concentratievermogen. Een wandeling tijdens de lunch is beter dan binnen blijven. Al is in dit onderzoek het effect van een groene omgeving niet meegenomen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: University of Melbourne | Foto: NNECAPA Photo Library, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra