Ikea upcyclet oude kranten tot frisse meubels

ikea

29-05-2015 13:34 | Door: Thijs ten Brinck

Ikea steekt zijn recycling ambities niet onder stoelen of banken, maar in de meubels. De Zweedse meubelgigant werkt aan een lijn van producten gemaakt uit papierpulp.

Het proces dat Ikea gebruikt is volgens Ikea-ontwerper Maja Ganszyniec vergelijkbaar met hoe papieren eierdoosjes gemaakt worden. Het levert veel sterker en gladder materiaal op. Ganszyniec en haar collega’s hebben onder andere prototypes gemaakt van kuipstoelen, banken en boekenkasten uit de papierpulp.

Tegen een verslaggever van Gizmodo zegt Ganszyniec dat Ikea is van plan de papieren meubels echt te maken en te verschepen. Binnen twee jaar zouden ze in de winkels moeten liggen. Uitdagingen liggen vooral nog in de logistiek en schaalbaarheid. Ikea zoekt altijd productielocaties waar de aanvoer van grondstoffen en distributie van de gemaakte producten efficiënt te organiseren is. Of de geperste papieren stoelen en banken in een flat-pack passen is nog niet duidelijk. De prijs van de papieren meubels is naar verwachting wel erg laag. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gizmag | Foto: Ikea (Cropped by Druuzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra