Start-up met robotspiegel brengt gratis zonlicht binnen

29-05-2015 14:20 | Door: Thijs ten Brinck

De Italiaanse start-up Solenica krijgt $ 120.000 om zijn gerobotiseerde spiegel versneld op de markt te brengen. De spiegel is een duurzaam alternatief voor lampen die overdag aanstaan.

Solenica ontwikkelt een spiegelsysteem dat volledig geautomatiseerd zonlicht naar een donkere kamer, groentekas of ligbed kan sturen. De robotspiegel Lucy is volledig autonoom. Wanneer hij op een plaats staat waar hij de hele dag zoveel mogelijk zonnestralen vangt, spiegelt de robot het licht voortdurend naar een gekozen punt dat wel wat extra daglicht kan gebruiken.

De elektromotoren, die de spiegel horizontaal en verticaal laten kantelen, krijgen energie uit een klein zonnepaneel. Het apparaatje heeft nauwelijks een handleiding nodig. Eén keer handmatig het zonlicht richten is op het punt naar keuze is genoeg.

Solenica denkt het product in serieproductie voor enkele tientallen euro’s te kunnen produceren.

Robotica Accelerator

De Italiaanse start-up is samen met negen andere roboticastart-ups opgenomen in een accelerator-programma van chipmaker Qualcomm. Net als Solenica krijgen diverse jonge bedrijven die actief zijn met onder meer drones en huisdiervoerrobots $ 20.000 tegen 6 procent van de aandelen. Alle start-ups kozen daarnaast voor een converteerbare lening van $ 100.000 van Qualcomm.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Solenica, Xconomy

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra