OVG verduurzaamt het oude NRC-kantoor in Rotterdam

Rotterdam

01-06-2015 14:36 | Door: Thijs ten Brinck

Vastgoedbedrijf OVG Real Estate koopt drie bestaande kantoorpanden in Rotterdam, Utrecht en Delft. OVG gaat de ruim 33 duizend vierkante meter aan vastgoed verduurzamen.

De drie panden neemt OVG Real Estate over van het Sachwerte Rendite Fonds Holland 53. Het grootste van de drie kantoren is het gebouw New Tide in Rotterdam. Dit pand, met 16.400 vierkante meter kantoorruimte, was voorheen het hoofdkantoor van de NRC en het AD.

“Wij zijn blij met de aankoop”, zegt Boudewijn Ruitenburg, Directeur Investments OVG Real Estate op de site IVVD. “OVG bevestigt hiermee haar commitment om te blijven investeren in zowel leegstaande als verhuurde kantoren."

Het kleinste pand, Signum in Delft, is momenteel volledig verhuurd. Het derde kantoorgebouw, New Delphi in Utrecht staat leeg. OVG koopt de panden met het met als doel deze te 'vernieuwen en te verduurzamen'.

Duurzaamste kantoor ter wereld

OVG Real Estate is ook de ontwikkelaar van het kantoorgebouw The Edge aan de Amsterdamse Zuid-As. Dit pand won sinds de oplevering eind 2014 verschillende prijzen. Volgens de organisatie achter de Breeam-certificering is The Edge momenteel wereldwijd het meest duurzame kantoorpand.

“Naast het feit dat het een indrukwekkend gebouw is om in te mogen werken, leveren de hypermoderne technologieën en hieruit verzamelde data interessante inzichten op over het pand”, zegt Peter Bommel, CEO van hoofdhuurder Deloitte. “Deze inzichten zetten we ook weer in voor onze klanten.”

Het gebouw The Edge is inmiddels volledig verhuurd en is afgelopen week officieel geopend. Bekijk een filmpje over dit pand.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: IVVD, Deloitte | Foto: Alias 0591, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra