Modulaire renovatie voor één flat of hele wijk

Growing Green

02-06-2015 07:39 | Door: Thijs ten Brinck

Smits Vastgoedzorg lanceert het concept Growing Green, dat galerijflats een-voor-een kan verduurzamen. Een eerste modelwoning is opgeleverd in Delft.

Smits Vastgoedzorg heeft samen met onder andere de TU Delft, installatiebedrijf Feenstra en TNO een concept ontwikkeld waarmee één individueel flatappartement of een heel gebouw in een keer kan worden gerenoveerd. Hiermee kunnen flatbewoners of vastgoedeigenaren galerijflats energiezuinig maken, zonder dat ze afhankelijk zijn van collectieve besluitvorming door alle bewoners.

Een prefab gevelelement van biocomposiet is tegen het bestaande appartement te monteren. Het element bevat een warmtepomp die, nadat ook de rest van het appartement goed geïsoleerd is, de hele woning van warmte voorziet. Balansventilatie met warmte-uitwisseling helpt de warmtebehoefte laag te houden.

Het Growing Green concept is in korte tijd uit te rollen. Dit bespaart verhuiskosten en voorkomt overlast voor de andere bewoners van het pand. Bekijk een filmpje over het concept:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Growing Green, Technisch Gebouwbeheer | Foto: Growing Green

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra