Ruim € 1,5 mln voor stroomopwekkende stoeptegels

Stroomopwekkend wandelpad Pavegen Heathrow Airport

02-06-2015 18:07 | Door: Willemien Groot

In een week tijd heeft de Britse start-up Pavegen bijna anderhalf miljoen euro opgehaald via crowdfunding. De producent van stroomopwekkende stoeptegels gaat het geld gebruiken voor verdere uitbreiding.

Vorige week is Pavegen een crowdfundingcampagne begonnen via het platform Crowdcube. Het streefbedrag was £ 750.000 (ruim € 1 mln). Dit bedrag was in twee dagen al binnen. Inmiddels staat de teller op ruim £ 1 mln (ruim € 1,5 mln). 

Een voetstap op een van de stoeptegels is voldoende om een LED-lamp 30 seconden te laten branden. Met de stroomopwekkende stoeptegels verzamelt het bedrijf ook data over reizigersstromen. Die gegevens dragen bij aan een efficiëntere inrichting van de perrons voor treinen en bussen. Ook kunnen bedrijven de data gebruiken bij de keuze voor een vestigingsplaats van nieuwe winkels of kantoren. 

Energy Floors

Pavegen leverde eerder dit jaar wereldwijd het honderdste project af met de stroomopwekkende wandelpaden. Het bedrijf, dat in 2009 is opgericht, is actief in dertig landen. Volgens CEO Laurence Kemball-Cook heeft het bedrijf inmiddels een omzet behaald van £ 2,5 mln (ruim € 3,45 mln). 

Pavegen heeft projecten lopen bij de Londense luchthaven Heathrow, Harrods en de technologiehub Canary Wharf. Dit district in de oude Docklands van de Britse hoofdstad ontwikkelt zich in hoog tempo tot technologieproeftuin voor start-ups.

Het Nederlandse bedrijf Energy Floors werkt volgens hetzelfde principe en levert onder meer stroomopwekkende dansvloeren voor evenementen en wandelpaden. De start-up werkt onder meer samen met stadion de Kuip in Rotterdam.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Crowdcube, TechCrunch | Foto: Pavegen (Heathrow Airport)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra