Smart city Groningen gaat in zee met Huawei

Groningen smart city Huawei

04-06-2015 09:27 | Door: Willemien Groot

Het Chinese IT-concern Huawei gaat de infrastructuur bouwen voor Groningen smart city. Met de stad Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen is daarvoor een principe-overeenkomst gesloten.

Huawei, een van de grootste leveranciers van ICT-systemen ter wereld, moet de kennisstad Groningen verder ontwikkelen. Het concept van de slimme stad is onder meer gericht op veiligheid, zorg, milieubescherming, dienstverlening en economische activiteit.

In het kader van smart city-projecten ontwikkelde het Chinese IT-concern onder meer technologie voor Smart Health en Smart Energy Grid. Door de betrokkenheid van het UMCG bij het project is Smart Health een van speerpunten. De drie partijen gaan nieuwe ICT-toepassingen onderzoeken voor zorgverlening en medisch onderzoek. 

Amsterdam Arena

Huawei is actief in meer dan honderd steden in veertig landen. Het concern sloot in Nederland eerder contracten af met Amsterdam, Den Haag en Tilburg. In de hoofdstad is Huawei betrokken bij het innovatiecentrum bij de Amsterdam Arena.

Het stadion en de directe omgeving moeten uitgroeien tot een proeftuin voor stadsinnovaties. Met onder meer een slim parkeerterrein en een geavanceerd WiFi-netwerk voor de bezoekers van de AmsterdamArena. Het living lab in Amsterdam-Zuidoost is gebouwd met Chinese ICT-technologie.

Groningen en Huawei maakten de samenwerkingsovereenkomst bekend aan het slot van de European Smart City Summit in Amsterdam. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Computable, Dagblad van het Noorden | Foto: Michiel Jelijs, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra