Amsterdam installeert dit jaar 7.300 LED-straatlantaarns

amsterdam

08-06-2015 12:00 | Door: Erik Verheggen

Amsterdam installeert dit jaar 7.300 duurzame LED-lampen in zijn straatlantaarns. In tien jaar tijd moet een CO2-reductie van 45 procent mogelijk zijn, maar dat kost miljoenen.

Het Parool schrijft dat wethouder Pieter Litjens van verkeer daarover een brief naar de gemeenteraad heeft gestuurd. 80 procent van de straatverlichting in Amsterdam zou geschikt zijn om uiteindelijk te vervangen door duurzame LED-verlichting. Eerder ging de gemeente uit van 60 procent.

Volgens Litjens moet de hoofdstad twintig jaar de tijd nemen om alle straatverlichting te vervangen. Dat zou dan kostenneutraal kunnen, omdat de bestaande verlichting dan eerst wordt afgeschreven.

Volgens het Parool is straatverlichting goed voor een derde van de gemeentelijke CO2-uitstoot in Amsterdam. Wanneer de gemeente er voor kiest om niet twintig jaar maar tien jaar de tijd te nemen, zou dat 45 procent CO2-uitstoot schelen, schrijft de krant.

De LED-lampen zijn onderdeel van de Amsterdamse duurzamheidsagenda. Ook op het gebied van mobiliteit zijn er duurzame ambities. Vervoersbedrijf GVB stapt in tien jaar tijd over van dieselbussen naar elektrische bussen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Het Parool | Foto: Daniel Wehner, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra