Oud Shell-kantoor biedt ouderen duurzame woonruimte

Oostduinlaan Den Haag

09-06-2015 13:51 | Door: Thijs ten Brinck

Architectenbureau Cepezed transformeert een voormalig kantoor van Shell in Den haag tot 300 luxe, gelijkvloerse woningen voor ouderen. Veel materialen uit het huidige pand worden hergebruikt.

Het Shellgebouw stamt uit 1967 en staat aan de Oostduinlaan, in een parkachtige omgeving tussen Den Haag en Scheveningen. Woest Developers en Cepezed streven met de transformatie van het pand naar een Breeam-Excellent certificaat.

Duurzaamheid is daarmee een belangrijk aspect bij het herontwikkelen van het kantoor. Het was voor de projectontwikkelaar echter niet de enige reden om het complex aan te kopen. De ongeveer 300 nieuwe appartementen, in de prijsklasse tot € 500.000, krijgen straks een mooi uitzicht. In de nabije omgeving is verder geen hoogbouw aanwezig.

“We hebben een gesprek gevoerd met de gemeente Den Haag. Die is blij met de transformatie van kantoorruimte naar woningen”, zegt Jorik Rademaker van projectontwikkelaar Woest in Cobouw: “Ik denk niet dat hier nu zo hoog nieuwe appartementen gebouwd mogen worden.”

Hergebruik bouwmaterialen

De start-up Repurpose en ingenieursbureau Search hebben voor zoveel mogelijk van de materialen en objecten die bij de renovatie uit het gebouw gesloopt worden een nieuwe toepassing gezocht.

De oude keuken en koelinstallatie uit de Shell periode zijn verkocht voor direct hergebruik en ook de vloerbedekking uit de Shell-tijd is grotendeels verkocht. Van de deuren in het pand worden nieuwe tafels gemaakt en veel van de wandlampen krijgen opnieuw een toepassing binnen het pand. Al deze aspecten spelen mee in het Breeamtraject.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Cobouw, Cepezed, Woest | Foto: Cepezed

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra