Panasonic opent vijfde eco-fabriek

Panasonic opent vijfde eco-fabriek

18-10-2012 15:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Panasonic heeft zijn vijfde eco-fabriek geopend in Vietnam. De groene productiemachine gaat dienen als schoolvoorbeeld.

De fabriek maakt volgens Panasonic duurzame producten via duurzame productieprocessen. Wat dat precies in Vietnam gaat inhouden is nog niet duidelijk, maar een fabriek die in het thuisland van het Japanse merk staat geeft een goede indruk. In de havenstad Himeji worden elk jaar zo’n 405.000 lcd-schermen in elkaar geknutseld die energiezuinig zijn. De platte display's worden in elkaar gezet met 20 procent minder energie, 35 procent minder water en 33 procent minder CO2 dan in andere fabrieken.

De nieuwe fabriek in Vietnam past bij de doelstelling die Panasonic zichzelf heeft gesteld om in 2018 de meest duurzame elektronicaonderneming van de wereld te zijn. De eco-fabriek helpt de doelstellingen te verwezenlijken door te dienen als ijkpunt voor fabricatie met zo min mogelijk CO2-emissie, afval en chemische stoffen.

Panasonic college

Een van de kernideeën van de Japanse elektronicagigant is daarnaast om de fabriek als voorbeeld te stellen en veel activiteiten te organiseren. De activiteiten staan in het teken van bewustwording over de noodzaak voor duurzamere productieprocessen in de regio. Panasonic richt zijn pijlen vooral op studenten. Zo wil de multinational al in het begin van volgend jaar 200.000 leergierige bezoekers over de vloer hebben gehad.

Behalve keiharde productie, is de fabriek er ook voor ideeën. Panasonic streeft naar een CO2-neutrale levensstijl en de toepassing van duurzame productie over alle bedrijfketens. Daarvoor rekent het op innovaties die uit de fabrieken zullen rollen.

Gezinsuitbreiding

Ondertussen gaat de planning van meer initiatieven door. Nog dit jaar zal een nieuwe eco-fabriek in India het totaal op zes brengen. Zijn vier oudste voorgangers zijn verspreid over Maleisië, Thailand, Singapore en Indonesië. Voor komend jaar staat er een gezinsuitbreiding van twee op de planning, waardoor het totaal op acht stuks zal komen.

Bron: Greenbiz

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra