Smart cities India zijn miljardenbusiness

Mumbai India

10-06-2015 12:11 | Door: Willemien Groot

Larsen & Toubro, het grootste ingenieurs- en bouwbedrijf van India, zet een speciale afdeling op voor de ontwikkeling van smart cities. Het concern verwacht een groeimarkt van tenminste $ 1 mrd.

Het concern is actief in meer dan dertig landen in onder meer actief in de bouw, automatisering en technologiesector. De nieuwe afdeling Smart World and Communication van L&T vormt de spin in het web tussen de verschillende bedrijfstakken en dochterondernemingen. L&T verwacht daardoor complete oplossingen aan te dragen bij de ontwikkeling van smart cities, schrijft de Indiase krant Economic Times.

De Indiase premier Narendra Modi heeft de ambitie om honderd Indiase steden slim te maken. Zelfs als uiteindelijk slechts twintig steden uitgroeien tot smart city, rekent L&T op een fors aantal opdrachten. Over drie tot vier jaar ligt er voor de afdeling Smart World & Communications een potentiële markt van $ 1 mrd.

Premier Modi geeft op 25 juni officieel het startschot voor het megaproject. De renovaties zijn vooral gericht op verbetering van de infrastructuur voor transport, afval en drinkwater. In 2020 moeten de eerste gemoderniseerde steden zijn opgeleverd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: L&T, Economic Times | Foto: Skye Vidur, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra