Zonne-energie helpt Arsenal van elektriciteitsrekening af

voetbal

10-06-2015 15:38 | Door: Thijs ten Brinck

De Amsterdamse voetbalclub Arsenal krijgt 140 zonnepanelen. Dankzij energiezuinige LED-lampen voor de velden is de club straks nagenoeg zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit.

De duurzame energiecoöperatie Zuiderlicht financiert de zonnepanelen op het clubgebouw. Eerder dit jaar verving Philips al alle lampen in de lichtmasten met dimbare LED-verlichting. Dit halveerde de elektriciteitsrekening van ASV Arsenal.

De zonnepanelen zijn, eenmaal in bedrijf, nagenoeg afdoende om het resterende elektriciteitsverbruik te dekken.

Zonnevrieskist

De OptiVision LEDs van Philips zijn naast energiezuinig en dimbaar, ook zeer goed te richten. Dit vermindert voor de buren de lichthinder.

Arsenal denkt nu na over een nieuwe vriezer voor het clubgebouw, die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zonne-energie als de lichtmasten overdag uitstaan. Verder gaat de club werk maken van afvalscheiding en recycling. De voetbalclub is naar eigen zeggen hard op weg de groenste club van Amsterdam te worden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ASV Arsenal | Foto: Jarrett Campbell, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra