School vissen lichtend voorbeeld voor duurzaam kantoor

17-06-2015 09:29 | Door: Thijs ten Brinck

Het Australische bedrijf Organic Response levert lichtsystemen met slimme aanwezigheidssensoren. De LED-lampen besparen energie in magazijnen en kantoren.

De LED-lampen in het systeem van Organic Response communiceren draadloos met elkaar en volgen de looprichting van de mensen die in het pand aanwezig zijn. Ook als dat er in een gebouw veel tegelijk zijn. 

Het systeem is geïnspireerd op vissen die binnen een school individueel reageren op buren en de omgeving. “Elke vis beweegt onafhankelijk maar is deel van een flexibel systeem”, zegt het Australische bedrijf in een filmpje. “Zo worden complexe problemen gemakkelijk opgelost, zonder centrale besturing.”

De lichtarmaturen van Organic Response zijn voorzien van bewegingsmelders, lichtsensoren en infrarood-aanwezigheidssensoren. Daarmee zijn ze volledig plug & play. De lampen reageren op aanwezigheid en vervolgens op elkaar zonder dat er een overkoepelend systeem nodig is. Lampen verplaatsen, weghalen of toevoegen is dus geen probleem.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: DGBC

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra