Google trekt $ 5 mln uit voor fietsroutes Silicon Valley

Fietsen

18-06-2015 10:28 | Door: Willemien Groot

Google stelt $ 5 mln beschikbaar voor concepten die bijdragen aan een goede infrastructuur voor fietsers in Silicon Valley. Fietspaden zijn goedkoper dan wegen, stelt het bedrijf.

Het techbedrijf bouwt in Mountain View een nieuw hightech hoofdkantoor, dat volgens het concern goed bereikbaar moet zijn voor het personeel. Zo'n 30 procent van de werknemers fietst al naar de huidige locatie. Een hoger percentage wil wel, maar fietst niet vanwege de gevaarlijke route.

Google heeft $ 5 mln over voor goede, uitvoerbare oplossingen voor een veilige infrastructuur voor fietsers in de North County, op relatief korte afstand van het nieuwe hoofdkantoor. Het is de bedoeling dat niet alleen werknemers van Google, maar alle inwoners van de regio toegang hebben tot veilige, aaneengesloten fietspaden, zonder hinder van drukke wegen. Volgens Google is het plan goedkoper dan de aanleg van nieuwe wegen.

Het Bike Vison Plan is ontwikkeld in samenwerking met de Silicon Valley Bicycle Coalition. Google erkent dat het bedrag onvoldoende is voor de uitvoering van het gehele masterplan, maar verwacht dat de betrokkenheid van het bedrijf andere partners aantrekt. Het masterplan zou binnen vijf jar moeten worden uitgerold.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Google, CityLab | Foto: Photocapy, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra