Luxe vakantie met rechtbank of garage als eindbestemming

Prinsengracht Amsterdam

23-06-2015 10:29 | Door: Thijs ten Brinck

De Brabantse projectontwikkelaar M7 Development gaat een voormalige Amsterdamse rechtbank herontwikkelen tot een tophotel. Ook een oude Amsterdamse autogarage krijgt een hotelbestemming.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt de oude rechtbank aan de Amsterdamse Prinsengracht voor € 61,3 mln aan M7 Development uit Den Bosch. De Brabantse ontwikkelaar geeft het pand, samen met een niet met name genoemde internationale hotelketen, een nieuwe bestemming.

M7 en zijn partner mikken op het 5-sterren segment en houden rekening met het hotelbeleid van Amsterdam. Het Rijksvastgoedbedrijf spreekt van een 'grootscheepse verbouwing' maar noemt verder geen details over de renovatie. Nog acht andere bedrijven hadden herbestemmingsplannen voor het voormalige Paleis van Justitie.

Amsterdams Ecohotel

De Nederlandse hotelketen Conscious Hotels opent een nieuw duurzaam hotel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Het is voor de keten de derde locatie in de hoofdstad.

Conscious transformeert voor het project een voormalig bandenwisselstation. Marco Lemmers, mede-oprichter van de duurzame hotelketen, op de site Vastgoedmarkt: "We kiezen bewust voor de renovatie van een bestaand pand, om een signaal af te geven dat niet alleen nieuwbouw superduurzaam kan zijn."

Het hotel heeft na de renovatie 110 kamers en krijgt onder andere een warmte-koude-opslag, zonnepanelen en waterbesparend sanitair. Ook maakt de keten veel gebruik van gerecyclede materialen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf, Conscious Hotels, Vastgoedmarkt, MissetHoreca | Foto: Moyan Brenn, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra