Royal HaskoningDHV bouwt waterweg tussen Schelde en Seine

Waal bij Nijmegen

26-06-2015 18:02 | Door: Willemien Groot

Royal HaskoningDHV heeft een grote opdracht binnengehaald voor het ontwerp van een 107 meter lang kanaal in Noord-Frankrijk. Dat moet het transport in de Europese Unie verduurzamen.

Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau is betrokken bij het ontwerp van dokken, aquaducten en zes nieuwe sluizen die een hoogteverschil van ruim 80 meter moeten opvangen. Royal HaskoningDHV is medeverantwoordelijk voor het projectmanagement. Het concern werkt samen met de Franse partner Setec. Dat meldt Royal HaskoningDHV in een persbericht.

Het Canal Seine-Nord Europe verbindt de Seine ten noorden van Parijs met de Schelde ter hoogte van Lille. De waterweg verbindt zes belangrijke zeehavens en biedt een goed alternatief voor wegtransport. Na voltooiing heeft Frankrijk goede aansluiting op de Belgische en Nederlandse waterwegen. 

Minder files

Het Seine-kanaal is 107 kilometer lang, 54 meter breed en 4,5 meter diep. De waterweg heeft een capaciteit voor vaartuigen met een capaciteit tot 4.400 ton. Volgens Royal HaskoningDHV lost het kanaal een essentieel knelpunt op voor de binnenvaart. De aanleg levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van het transport in de regio. Het kanaal moet de druk van het vrachtverkeer op het wegennet verminderen, met minder files tot gevolg.

Het project gaat twaalf jaar duren. De contractwaarde voor de joint venture bedraagt € 80 mln. Binnen de Europese Unie behoort de verbinding tussen de Seine en de Schelde tot de vijf grote werken die de infrastructuur moeten verbeteren. Tussen 2014 en 2020 is daarvoor zo'n € 20 mrd uitgetrokken.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: inyucho, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra