Glanzend blauwe kantoorgevel wekt duurzame stroom op

zonnegevel

02-07-2015 07:45 | Door: Thijs ten Brinck

Het Arabische bedrijf Emirates Insolaire verwerkt zonnecellen in gekleurde gevelpanelen. In Zwitserland en Oostenrijk heeft het de eerste panden van de technologie voorzien.

Emirates Insolaire heeft in het Zwitserse Lausanne een kantoorpand voorzien van een gevel met blauwe zonnepanelen. De gekleurde gevel wekt jaarlijks genoeg stroom op om ongeveer twee gezinnen van stroom te voorzien.

“Het realiseren van dit eerste project is een grote mijlpaal voor ons”, zegt Rafic Hanbali, managing partner bij Emirates Insolaire. “Met deze technologie laten we gebouwen efficiënt duurzame energie opwekken zonder dat een pand aan esthetiek inlevert.”

Verwerkt in de façade van een gebouw wekken de gevelelementen ongeveer 110 watt per vierkante meter op. Als dezelfde panelen in optimale stand op een dak gemonteerd worden stijgt dat naar ruim 150 watt. Emirates Insolaire heeft de zonnepalen ontwikkeld samen met het Zwitserse bedrijf Swissinso

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Emirates Insolaire, Swissinso | Foto: Emirates Insolaire

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra