Woningpilot met warmte weerkaatsende verf

Warmtepanelen ThermIQ

02-07-2015 13:32 | Door: Willemien Groot

Het Schiedamse bedrijf ThermIQ houdt samen met een Rotterdamse huiseigenaar een pilot voor warmte weerkaatsende verf. De deklaag moet de warmtepanelen van het bedrijf efficiënter maken.

De woning van Amsata Bijl in Rotterdam-Charlois is al voorzien van infrarood warmtepanelen van het ThermIQ. De huiseigenaar stookt volledig elektrisch voor de verwarming, schrijft het Algemeen Dagblad.

In de pilot krijgen alle ruimten een speciale deklaag die de warmte efficiënter moet verspreiden. Uit de proef moet blijken of de warmtepanelen met minder vermogen toekunnen.

Infrarood verwarming

Volgens directeur Niels van Lingen van ThermIQ zoeken consumenten alternatieven voor gas. Onder meer als gevolg van de aanslag op de MH17 van Malaysia Airlines en de aardbevingen in Groningen. Het Schiedamse bedrijf levert de warmtepanelen aan bedrijven en consumenten.

Van Lingen verkocht in 2014 alleen al in Nederland 1500 panelen, en verwacht dit jaar een verdubbeling. 

Bekijk een filmpje over ThermIQ:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: AD, ThermIQ | Foto: ThermIQ

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra