Parkeer-app kan Amsterdam honderden miljoenen besparen

parkeergarage

07-07-2015 09:34 | Door: Thijs ten Brinck

De Delftse start-up Parkbee helpt beheerders van private parkeerplaatsen geld te verdienen met de verhuur van lege plekken buiten kantooruren.

Parkeerplaatsen van bedrijven staan in de avond en het weekend vaak leeg. Juist dan willen omwonenden en hun gasten graag de eigen auto parkeren. Parkbee helpt die leegstaande private parkeergarages efficiënter te benutten met een vorm van deeleconomie.

“Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Amsterdam die niet gebruikt worden”, zegt Pepijn Beijen van Parkbee. Parkbee brengt de beheerders van parkeerruimtes in contact te met particulieren die zoeken naar een parkeerplaats.

Dankzij de app en gratis software, waarmee gebruikers via de smartphone slagbomen of deuren kunnen openen, kunnen de parkeerplaatsen zo direct extra inkomsten genereren. Als de parkeergarage al is voorzien van een slagboom zijn er niet of nauwelijks investeringen nodig.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

De gemeente Amsterdam is volgens Beijen van plan om de komende tijd € 400 mln in nieuwe parkeerruimte te steken. Met goed gebruik van de Parkbee-app zou de gemeente een groot deel van die miljoenen besparen.

Parkbee is naar eigen zeggen in gesprek met verschillende vastgoedbedrijven. Voor het aanbieden van de beschikbare plaatsen werkt de start-up samen met een gevestigde partij in de parkeermarkt. De start-up is aangesloten bij de programma’s van Climate-KIC en Yes!Delft.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Parkbee, Vastgoedmarkt, Climate-KIC | Foto: Omar Bárcena, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfleven) 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra