India trekt 1 procent van infrabudget uit voor groen

India groene corridor langs snelwegen

07-07-2015 10:29 | Door: Willemien Groot

De Indiase regering gaat de 90.000 kilometer snelweg in het land voorzien van groene corridors. Voor de realisatie van de plannen gaat 1 procent van het budget voor infrastructuur naar groenprojecten.

De opdrachten voor groenstroken langs de snelwegen worden verdeeld onder 1.000 bedrijven. Die moeten onder meer eigen boomkwekerijen opzetten. Het is volgens het ministerie van Transport de bedoeling dat de groene zones bestaan uit vegetatie die in de betreffende regio van nature voorkomt.

De aanleg van de corridors langs de snelwegen moet werkgelegenheid opleveren en bijdragen aan de economische groei van India. Onder meer door de enorme luchtvervuiling in het land als gevolg van autoverkeer en de industrie te verminderen. De hoofdstad Delhi geldt als een van de meest vervuilde steden ter wereld. Net als China wil India aantrekkelijker worden als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven door te investeren in schone lucht.

Het snelwegennet draagt 40 procent van het totale wegverkeer in het land.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Economic Times, New Indian Express | Foto: Avik Halder, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra