231 hotelappartementen in Groene Toren Eindhoven

eindhoven

07-07-2015 12:09 | Door: Thijs ten Brinck

In het centrum van Eindhoven heeft Foolen & Reijs Vastgoed een kantorencomplex gekocht. Het bedrijf transformeert de 50 meter hoge toren tot 111 woningen en 120 woonappartementen.

De Groene Toren te Eindhoven is nu nog een kantoortoren van 14 verdiepingen. Onder andere detacheringsbureau TMC had er een vestiging. Inmiddels zijn de laatste bedrijven vertrokken en kan de renovatie beginnen.

Foolen & Reijs Vastgoed maakt van het complex een combinatie van hotel en woontoren. Verschillende kamers en appartementen zijn per dag, per week of per maand te huren. Met dit concept richt Foolen & Reijs zich op onder meer op starters en kenniswerkers van de Technische Universiteit Eindhoven.

Rooftopbar

De kantoortoren uit 1975 wordt opgesplitst in 120 hotelkamers en 111 grotere woonstudio’s. Op het dak komt een groot terras voor de bewoners en gasten, met een bar. Ook de bovenste en onderste verdieping zijn gereserveerd voor horeca.

Bouwbedrijf Stam + De Koning, dochterbedrijf van VolkerWessels voert de transformatie uit. Oplevering wordt verwacht in 2016. Ondanks de groene naam vermeldt Foolen & Reijs op haar website, naast het transformeren zelf, niets over duurzaamheidsdoelen bij de renovatie. Wel krijgt de Groene Toren een volledig nieuwe gevel.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Vastgoedmarkt, Eindhovens Dagblad, VolkerWessels | Foto: Maurizio Pesce, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra