Britse Monumentenzorg steekt € 41 mln in duurzame energie

National Trust

10-07-2015 07:11 | Door: Willemien Groot

De National Trust, de Britse Monumentenzorg, investeert £ 30 mln (€ 41 mln) in duurzame energieprojecten voor historische panden.

De renovaties moeten de CO2-uitstoot en de energierekeningen voor de Trust omlaag brengen. Het project bevat meer dan 40 projecten door heel Groot-Brittannië. De National Trust heeft onder meer kastelen, landhuizen en historische boerderijen in beheer.

De investering in hernieuwbare energieprojecten is de grootste uit de geschiedenis van de erfgoedorganisatie. De National Trust voerde eerder een pilot uit ter waarde van £ 3,5 mln (ruim € 4,8 mln) in samenwerking met het Britse energiebedrijf Good Energy.

Extra inkomsten

Naar verwachting levert de vervanging van de veelal verouderde verwarmingsinstallaties een besparing op van £ 4 mln (€ 5,6 mln) op de energiekosten. De National Trust zegt verder dat de nieuwe installaties extra inkomsten genereren. Stroomoverschotten kan de organisatie terugleveren aan het net. En op regenachtige dagen, als de bezoekers wegblijven, zouden waterkrachtcentrales het gebrek aan inkomsten kunnen opvangen door elektriciteit op te wekken.

De National Trust heeft in de eigen duurzaamheidsdoelstellingen opgenomen dat het energieverbruik tegen 2020 met 20 procent moet zijn gedaald. De helft van de energie voor de historische gebouwen moet afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: National Trust, The Guardian | Foto: Stefan Schäfer, via Wikimedia Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra