10-07-2015 07:28 | Door: Chris Thijssen

Het Londense architectenbureau Lyn Atelier heeft een tijdelijk buurthuis gebouwd in Hackney Wick in Londen. Voor de bouw zijn gerecyclede materialen van de Olympische en Paralympische Spelen 2012 in Londen gebruikt.

Volgens de architecten van Lyn Atelier geldt de bouw van het buurthuis als een pilot om onderzoek te doen naar hergebruik van materialen. Het ontwerp kan volgens hen kunnen fungeren als model voor vergelijkbare initiatieven.

Na vijf jaar zal het buurthuis dan ook worden afgebroken. De onderdelen van het gebouw worden vervolgens in een ander project gebruikt.

Gerecycled materiaal

Het gebouw, met de naam Hub 67, bestaat uit twee verdiepingen met multiplexwanden. Metalen framecabines, die tijdens de Spelen zijn gebruikt, zijn voorzien van een thermische behuizing. De lampenkappen zijn gemaakt van golfkarton, ook afkomstig van het evenement uit 2012.  

Het project was genomineerd voor de New London Awards 2015, die afgelopen week werden uitgereikt. Het gebouw viel echter niet in de prijzen.

Bron: Lyn Atelier | Foto: Lyn Atelier