Buurthuis gemaakt van gerecycled materiaal Londense Spelen

Hub 67 Lyn Atelier Londen

10-07-2015 07:28 | Door: Chris Thijssen

Het Londense architectenbureau Lyn Atelier heeft een tijdelijk buurthuis gebouwd in Hackney Wick in Londen. Voor de bouw zijn gerecyclede materialen van de Olympische en Paralympische Spelen 2012 in Londen gebruikt.

Volgens de architecten van Lyn Atelier geldt de bouw van het buurthuis als een pilot om onderzoek te doen naar hergebruik van materialen. Het ontwerp kan volgens hen kunnen fungeren als model voor vergelijkbare initiatieven.

Na vijf jaar zal het buurthuis dan ook worden afgebroken. De onderdelen van het gebouw worden vervolgens in een ander project gebruikt.

Gerecycled materiaal

Het gebouw, met de naam Hub 67, bestaat uit twee verdiepingen met multiplexwanden. Metalen framecabines, die tijdens de Spelen zijn gebruikt, zijn voorzien van een thermische behuizing. De lampenkappen zijn gemaakt van golfkarton, ook afkomstig van het evenement uit 2012.  

Het project was genomineerd voor de New London Awards 2015, die afgelopen week werden uitgereikt. Het gebouw viel echter niet in de prijzen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Lyn Atelier | Foto: Lyn Atelier

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra