Hutje op de hei het duurzaamste kantoor?

kantoor

14-07-2015 18:24 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse stichting The Tipping Point biedt werkruimtes voor groepen tot 30 personen in de vrije natuur. Zonnepanelen en een wifi-router bieden flexwerkers een dag off-grid werken in het bos.

De KantoorKaravaan trekt met een off-grid-kantoor door het land. Het zelfvoorzienende kantoor, midden in de natuur, biedt werkenden frisse lucht en een inspirerende werkplek, zeggen de initiatiefnemers. Het reizende natuurkantoor is een initiatief van de The Tipping Point, een stichting die zich inzet voor een duurzame samenleving en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

De KantoorKaravaan bestaat onder meer uit een tot werkplek omgebouwde caravan en een yurt, een traditionele Mongoolse tent. Zonnepanelen en accu’s voorzien de mobiele werkplekken van elektriciteit. Laadpunten voor laptops, draadloos internet en koffie zijn voorhanden. Overnachten is ook mogelijk, maar over sanitair schrijft de website van het initiatief niets.

Zonnepanelenbedrijf Sungevity heeft voor de KantoorKaravaan de zonnepanelen gesponsord. Verder heeft de KantoorKaravaan de ASN Bank en vloertegelleverancier Interface als partners. De karavaan staat momenteel aan de rand van Amsterdam. Ook de duinen op Terschelling en de bossen van de Veluwe worden als kantoorlocaties genoemd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BNR, KantoorKaravaan | Foto: Coconino National Forest, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra