Chocolafabriek herrijst na 40 jaar als choco-experience

15-07-2015 10:25 | Door: Thijs ten Brinck

In Alkmaar produceerde de firma Ringers van 1920 tot 1970 luxe chocola en bonbons. Sinds 1973 ligt de productie stil. Nu wil een nieuwe chocoladefabrikant er zijn hoofdkantoor vestigen.

In 2018 wil chocoladefabrikant Dobla zijn intrek nemen in de oude Ringersfabriek. De oude chocofabriek in Alkmaar moet, naast het hoofdkantoor en innovatiecentrum van Dobla zelf, een ‘ontmoetingsplek voor smaakfanaten’ worden.

Dobla heeft inmiddels verschillende partners bereid gevonden mee te doen in het herbestemmingsproject. Onder andere zuivel, brood, koffie en wijn zullen in het hernieuwde complex te proeven en te koop zijn. Ook voor een hotel met conferentieruimte en kantoorruimtes voor non-food bedrijven is ruimte in het project Open Ringers.

De stichting BOEi, die zich inzet voor het behoudt en het opnieuw invullen van industrieel erfgoed, wil het pand aankopen en restaureren. Voor de haalbaarheid van de plannen is volgens een onderzoek, uitgevoerd door BOEi, Dobla en de Gemeente Alkmaar, wel subsidie nodig. De partijen verwachten dat er met minimaal € 1,7 mln aan steun, ongeveer 10 procent van de investeringskosten, een rendabel project is neer te zetten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Open Ringers, Dichtbij

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra