Afbreekbare betaalmuntjes voor biobased-concertzaal

concert

21-07-2015 07:04 | Door: Thijs ten Brinck

Het poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom streeft er naar zoveel mogelijk biobased te zijn. Het podium werkt samen met de Green Chemistry Campus en dient als voorbeeld voor de Melkweg en Doornroosje.

Gebouw-T, het poppodium van Bergen op Zoom, biedt ruimte aan 700 gasten. Die drinken er hun biertjes uit biologisch afbreekbare glazen van PLA, die ze betalen met muntjes van aardappelzetmeel.

Na elk optreden worden de zaal en de WC’s schoongemaakt met middelen op basis van fruit. Ook voor de plafonds en andere delen van de zaal wordt gezocht naar mogelijkheden voor biomaterialen, schrijft Agro Chemie.

Monumentale transformatie

De concertlocatie in Bergen op Zoom is gebouwd in een oude militaire manege. Het Utrechtse architectenbureau Versseput bedacht voor de herbestemming een plan om het gebouw binnen de bestaande muren anderhalve meter uit te graven. Daarmee bleef het uiterlijk van het monumentale pand behouden, terwijl het een volledig nieuwe functie heeft gekregen.

Gebouw-T is met zijn duurzame ambities een testlocatie voor verschillende biobased toepassingen. Bij succes zijn de poppodia Melkweg en Doornroosje, in respectievelijk Amsterdam en Nijmegen, van plan het voorbeeld te volgen. Ook in de wereld van de muziekfestivals wordt steeds meer gebruik gemaakt van biobased artikelen en andere duurzame toepassingen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AgroChemie, Gebouw-T, Versseput | Foto: Preetam Slot, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra