Duurzaam asfalt Heijmans goedgekeurd voor rijkswegen

Greenway asfalt Heijmans

21-07-2015 16:11 | Door: Willemien Groot

Het duurzame asfalt van bouwbedrijf Heijmans is goedgekeurd voor gebruik. Het innovatieve materiaal dient als onderlaag en tussenlaag voor wegen.

Greenway LE is ontwikkeld door Heijmans, als duurzaam alternatief voor asfalt. In het productieproces is een veel lagere temperatuur nodig. Het materiaal wordt gemaakt bij 105 graden Celsius in plaats van 160 graden. Dat levert een CO2-reductie op van 25 procent. Daarnaast bestaat Greenway voor 60 procent uit gerecycled asfalt.

Uit praktijktesten van Rijkswaterstaat en onderzoeksinstituut TNO blijkt dat de vinding van Heijmans voldoet aan de eisen voor intensief bereden rijkswegen. Het alternatieve materiaal is onder meer getest op de snelweg A2.

Klaar voor gebruik

Volgens Rijkswaterstaat draagt het groene asfalt van Heijmans bij aan de eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Ten opzichte van 2009 moet in 2020 een CO2-reductie van 20 procent zijn gerealiseerd. De milieuprestatie van materialen moet met 20 procent zijn verbeterd.

Door de officiële goedkeuring is Greenway klaar voor gebruik bij asfalteringsprojecten.

Bekijk een filmpje over Greenway LE van Heijmans:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Rijkswaterstaat | Foto: Heijmans

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra