Korting bij Amazon door optimaal gebruik airconditioner

27-07-2015 12:14 | Door: Thijs ten Brinck

De internet of things-start-up ThinkEco en het Amerikaanse energiebedrijf Con Edison bieden New Yorkers tientallen dollars voordeel als ze airconditioners laten aansturen door een smartgrid.

Het Amerikaanse energiebedrijf Con Edison heeft samen met ThinkEco een programma opgezet waarmee consumenten en bedrijven eenvoudig kunnen helpen het elektriciteitsnet te ondersteunen. Als New Yorkers de airconditioning laten aansturen door het CoolNYC-programma, verdienen ze korting bij verschillende retailers.

“Samen met ThinkEco sluiten we airconditioners aan op wifi”, zegt Rebbeca Craft, directeur Demand Management bij Con Edison. “In tijden van stress op ons netwerk zetten we bij de deelnemers de airco tijdelijk uit of iets lager. Dat maakt ons als netbeheerder het werk makkelijker en geeft de gebruikers een mooie bonus.”

Zes miljoen airconditioners

In New York zijn volgens Craft zes miljoen airconditioners. Deze gebruiken veel elektriciteit, vaak juist op momenten dat er al piekvraag naar elektriciteit is. Tegelijkertijd zijn het bij uitstek apparaten die flexibel zijn in te zetten. Maar dan moeten bedrijven en consumenten wel worden bewogen daar aan mee te werken.

Grotere bedrijven kunnen zich aansluiten bij partijen als het Britse Kiwi Power of het Nederlandse Peeeks. Deze partijen kopen voor grote stroomverbruikers de elektriciteit automatisch in als die goedkoop is, bijvoorbeeld door grote beschikbaarheid van wind- of zonne-energie.

Voor kleinere partijen, die ongeacht het moment van elektriciteitsverbruik vaste stroomtarieven betalen, is er nu CoolNYC. Deelnemers verdienen punten voor elke keer dat ze meewerken om stress op het elektriciteitsnet te verlichten. Per zomer kan dat ruim $ 100 aan waardebonnen opleveren, die zijn uit te geven bij Amazon, Macy’s en andere retailers. Daarnaast kunnen deelnemers kiezen om het geld uit te keren aan een goed doel.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: CoolNYC, ThinkEco

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra