Delftse studenten bezetten tien jaar lang GGZ-kantoor

delft

28-07-2015 07:55 | Door: Thijs ten Brinck

De Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft bouwt een complex van de GGZ Delfland om tot 121 studentenwoningen. Over tien jaar wordt het complex leeg opgeleverd.

De SHS Delft zet zich in om leegstaande panden te gebruiken om de kamernood in Delft op te lossen. De stichting, in 2011 opgericht door studenten, streeft niet naar winst. SHS kan daardoor herbestemmingsprojecten realiseren die voor traditionele vastgoedpartijen niet aantrekkelijk zijn.

Samen met de GGZ Delfland heeft de stichting eerder al een zorgtoren omgebouwd tot 150 studentenkamers. Nu volgen in een laagbouwcomplex van de GGZ Delfland nog eens 126 kamers.

Tijdelijk herbestemmen

Het gaat om een tijdelijke herbestemming. In 2024 lopen de huurcontracten met de studenten af en komt het complex opnieuw in beheer van de GGZ Delfland.

In de tussentijd kunnen er tien jaar lang studenten wonen, en ontvangt de GGZ inkomsten uit de gebouwen die anders leeg zouden staan. De TU Delft verwacht het aankomende collegejaar 2.000 studenten uit het buitenland, 40 procent meer dan in het vorige collegejaar. De eerste daarvan kunnen al halverwege augustus 2015 intrek nemen in het herontwikkelde GGZ-complex.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SHS Delft, De Architect | Foto: Roman Boed, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra