Roosegaarde: 1.000 kubieke meter smog aan je ringvinger

rotterdam

28-07-2015 13:29 | Door: Thijs ten Brinck

De innoverende kunstenmaker Daan Roosegaarde is van plan in Rotterdam een toren te bouwen die de lucht zuivert. Roosegaarde maakt van het afgevangen smog en fijnstof sieraden.

smog free cubes

Met het project Smog Free Tower wil Roosegaarde de grootste luchtzuiveringsinstallatie van de wereld bouwen. De toren moet zich zelf terugverdienen met het maken van sieraden en souvenirs.

In de kleinoden wordt de vervuiling van naar schatting ongeveer 1.000 kubieke meter lucht samengeperst tot een kubusvormige diamant.

Crowdfunding

In een crowdfundcampagne worden de kubusjes los aangeboden vanaf € 50. Voor € 250 krijg je een ring of twee manchetknopen gemaakt uit smog.

Hoe viezer de lucht in de Rotterdamse pilot, des te sneller de sieraden gemaakt zijn. Roosegaarde wil met het project de bewustwording over vervuiling vergroten, en is van plan het concept ook in andere steden uit te rollen. De Kickstarter-campagne, met € 50.000 als streefbedrag, heeft met nog 50 dagen te gaan al ruim € 10.000 opgeleverd. 

Bekijk het filmpje bij de crowdfundcampagne:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Metro, Kickstarter | Foto: Roosgeaarde via Kickstarter en Simone Angelucci via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra