Start-up verhoogt efficiëntie op de bouw met Caterpillar

graafmachine

29-07-2015 09:35 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Modustri is een strategische samenwerking aangegaan met Caterpillar. Modustri maakt de slijtage van zware bouwmachines met ultrasoon-inspecties inzichtelijk.

De start-up Modustri heeft een technologie en softwaresysteem ontwikkeld die machinisten van graafmachines op de bouwplaats eenvoudig de gesteldheid van de bouwmachines laat inspecteren. Caterpillar, producent van grote graafmachines en andere zwaar bouwmaterieel, gaat het ultrasone inspectiesysteem aanbieden aan de klanten die met zijn materieel werken.

“De tijd van reactief werken zijn voorbij”, zegt Doug Hoerr, van Caterpillar. “Met de samenwerking met Modustri verhogen we de uptime van het materieel bij onze klanten sterk.”

Bedrijfstijd en defecten

Grondverzetmachines en ander materieel in de wegen- en mijnbouw hebben het zwaar te verduren en slijten onherroepelijk. De meeste machines zijn bovendien sterk van elkaar afhankelijk. Als de bouwkraan niet meer werkt, krijgen de graafmachine- of bulldozermachinisten vaak snel ook een gedwongen, kostbare pauze.

Met de inspectietools en de registratie-apps van Modustri kunnen bouwondernemers het onderhoud van materieel gericht plannen en het stilvallen van de machines op de bouwplaats voorkomen. Dat bespaart de bouwers tijd en energie, en voorkomt ook dat onderdelen juist te vroeg vervangen worden.

Het concept is volgens de start-up ook goed toepasbaar voor het beheer van treinen en het plannen van onderhoud van opslagtanks en bruggen. 

Bekijk een filmpje van Modustri:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Xconomy, Modustri, Caterpillar | Foto: Bill Jacobus, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra