Start-up slimme straatverlichting haalt $36 mln op

smart city

05-08-2015 07:09 | Door: Fitria Jelyta

Een consortium van onder meer Cisco investeert $ 36 mln in Sensity Systems. De Amerikaanse start-up ontwikkelt een platform voor duurzame smart cities. 

Sensity Systems ontwikkelt oplossingen voor energiebesparende smart cities en het Internet-of-Things.

Het platform van het bedrijf kan multifunctioneel worden ingezet in smart cities, waarin alles draait om energiebesparing en het verduurzamen van apparatuur met een hoog energieverbruik. Zo rust Sensity energiebesparende straatverlichting uit met elektronica voor openbare WiFi-netwerken.

Op dit moment worden Sensity producten al door Cisco verkocht. Het bedrijf gaat zich nu intensiever bezighouden met de ontwikkeling van de applicaties van Sensity Systems, om meer energiebesparing en productefficiëntie te realiseren.

Cisco heeft grote interesse in de mogelijkheden van het platform van Sensity om steden te kunnen integreren in een mobiel netwerk. Consumentelektronica wordt daarin multi-inzetbaar om het totale energieverbruik van grote steden drastisch te verminderen. Cisco werkt bijvoorbeeld aan ‘telepresentaties’, waardoor inwoners hun afspraken met gemeenten, via het internet kunnen bijwonen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Greentechefficiency, Greentechgrid, Greentechmedia, Sensity Systems | Foto: Leong Him Woh, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra